Čtvrtek, 09. Listopad 2017, Brno, Mark Lanegan Band (USA) & Joe Cardamone & Lyenn I Fléda I 9.11.

Od 09. Listopad 2017 - 19:30
Do 10. Listopad 2017 - 3:00
Brno
Czech RepublicBrnoŠtefánikova 2460200
Ukázat mapu
158 Lidé , kteří se účastní
Popis události
Říká se o něm, že má jeden z nejlepších chrapláků na světě. Ohromil Kurta Cobaina i Queens Of The Stone Age. A nyní vydává svou 10. sólovou desku Gargoyle.
V nových skladbách obohacuje temnou kombinaci rocku a blues o krautrock, elektroniku a syntezátory. Poznáme ho tak v nových hudebních polohách, ve kterých dominuje výrazná basová linka a občas až taneční kontury. Temný oblak ale neztrácí, zpovídá se z vnitřních démonů a zároveň nešetří černým humorem. A především si stále udržuje nekompromisní a uhrančivý projev. Živě ho uvidíte na Flédě 9. listopadu #rock #darkblues

PŘEDPRODEJ: 480 Kč (+ poplatky sítě) / 550 Kč na místě
► Hostel Eleven, Dominikánská 11, (denně 8-22, bez poplatků)
► INDIES, Poštovská 2
► smsticket:
► goout:

HARMONOGRAM
19:30 otevření klubu
20:00 - 20:25 Lyenn
20:35 - 21:15 Joe Cardamone
21:35 - 23:00 Mark Lanegan Band
23:15 - 00:00 autogramiáda Marka Lanegana

Zobrazit více
afterparty DJ Cliché & DJ Alien






Mark Lanegan
Americký písničkář má za sebou téměř vše, čeho lze na hudební scéně dosáhnout a co lze na rockové scéně zažít. Mark Lanegan začal svou hudební cestu na konci 80. let s Kurtem Cobainem v garážové blues grunge kapele The Jury. Po vzniku společného songu Where Did You Sleep Last Night, který pak provázel Cobaina i Lanegana po celou dobu jejich hudebního života, se Lanegan vydal na sólovou dráhu.
Kromě sólových desek Lanegan svým hutným barytonem a rázným přístupem k rytmice přispěl do řady kolektivních projektů. Objevil se na více jak 50 albech svých kolegů a má za sebou bezpočet hudebních spoluprací. V raných 90. letech byl členem grungeové skupinu Screaming Trees, se kterou vydali dohromady sedm alb. V roce 2000 se Screaming Trees rozešli a Lanegan zakotvil jako stálý člen v kapele Queens of the Stone Age. Mimo to působil v Gutter Twins, se kterou si vyzkoušel live turné v hlasité elektrické a tišší akustické podobě. Na několika koncertech doprovázel Nicka Cavea, spolupracoval s Mobym a Isobelle Campbell ze skupiny Belle & Sebastian.

Diskografie
The Winding Sheet (1990)
Whiskey for the Holy Ghost (1994)
Scraps at Midnight (1998)
I'll Take Care of You (1999)
Field Songs (2001)
Here Comes That Weird Chill (EP, 2003)
Bubblegum (2004)
Blues Funeral (2012)
Dark Mark Does Christmas 2012 (EP, 2012)
Imitations (2013)
Has God Seen My Shadow? An Anthology 1989-2011 (2014)
Phantom Radio (2014)
Gargoyle (2017)
Miroslav Donutil - "Na kus řeči"
Pondělí 27. Listopad 2017
9 shares
Extrem food festival 2018
Sobota 12. Květen 2018
27 shares
Royal Republic (SE) - vyprodáno / sold out
Středa 06. Prosinec 2017
115 shares
Royal Republic - Fleda - Brno (CZ)
Středa 06. Prosinec 2017
68 shares
Zrní - Jiskřící turné I Fléda I 28.11.2017
Úterý 28. Listopad 2017
71 shares
Mistrovství vesmíru v jízdě na jednorožci
Neděle 02. Srpen 2020
570 shares
Najdi další zajímavé události
Získej doporučení na zajímavé události za základě tvého vkusu na Facebuku. Jedno kliknutí, toť vše!Ukaž mi události pro měTeď ne